Перша близькість з чоловіком: як уникнути помилок?

Перший секс, незалежно від ступеня близькості партнерів, завжди залишається в пам’яті дівчини. Часом вона думає про нього з посмішкою або ностальгією, часом відчуває почуття неприязні і навіть смутку. Чи можна уникнути негативних спогадів і розлучитися з невинністю легко? Чи повинен чоловік бути досвідченим або краще почати з недосвідченим партнером? Як зрозуміти, що пора, і не упустити момент?

интимная близость с мужчиной фото

Перша близькість з чоловіком: коли і з ким?

Жоден лікар або психолог не зможе відповісти на питання про кращий час для початку сексу. Ідеального періоду для близькості з чоловіком просто не існує, тому що у кожної жінки він свій. Однак всі без винятку фахівці радять дочекатися статевої та психологічної зрілості. І якщо з першої все зрозуміло-пробувати дорослі задоволення варто не раніше, ніж встановиться менструальний цикл, – то як бути з другої?

Про психологічну готовність можна говорити, коли:

  • дівчина здатна самостійно приймати зважені рішення;
  • погоджуючись на близькість, вона усвідомлює наслідки своїх дій, не йде на поводі у хлопця і не озирається на подруг;
  • знає про важливість контрацепції і може наполягти на її застосуванні.

Статистика говорить, що близько 70% дівчаток втрачає невинність у віці 14-16 років, хлопчики – приблизно на півроку раніше. Згідно із законом вік згоди настає в 16 років, і він оптимальний з точки зору фізіології. Починати сексуальне життя раніше небажано, так як підліткам складно відстоювати межі і розбиратися в своїх бажаннях, а біоценоз піхви ще формується, що робить його сприйнятливим до інфекцій.

Верхня планка віку дебюту не обмежена нічим. Є думка, що до 25-30 років Дівоча пліва втрачає еластичність, що призводить до хворобливої дефлорації. Однак щільність гімена – параметр індивідуальний, а рання близькість з ким попало може бути неприємніше, ніж пізня – з чуйним партнером. Орієнтуватися варто не на вік, а на власну готовність і наявність відповідної людини поруч.

первая близость с мужчиной фото

Яким повинен бути перший чоловік?

Комфортніше втрачати невинність з досвідченим коханцем, який знає, як підготувати дівчину, допомогти їй розслабитися, вміє діяти м’яко, але в той же час впевнено. Однак секс з юним коханим може виявитися більш ніжним і незабутнім, оскільки покладе початок новому етапу в житті пари і зміцнить прихильність.

Найважливіше – щоб чоловік не поспішав, приділив більше уваги прелюдії, діяв ласкаво і тактовно. Якщо перший секс відбувається під тиском або в поспіху, ризик розчарування від близькості куди вище. І вже точно не варто піддаватися шантажу: якщо хлопець вимагає, а не пропонує, і погрожує піти в разі відмови, краще відпустити його без жалю.

Перша близькість з чоловіком: де і як?

Вибору місця для інтимного дебюту варто приділити максимум уваги. Знімати розкішний номер в готелі необов’язково (хоча це непоганий варіант), але подбати про те, щоб у відповідальний момент в будинок не заявилися «несподівані гості», дуже важливо. Перший досвід сам по собі змушує нервувати, а страх, що пару застануть зненацька, додасть напруги і не дозволить розслабитися. З цієї ж причини краще відразу виключити зі списку горища, ліфти, підвали, альтанки та інший екстрим.

Вибір дати особливого значення не має, але якщо є бажання приурочити близькість до значущого приводу-чому б і ні? Це може бути свято закоханих, подарунок до Дня народження, річниця першого поцілунку або знайомства. Головне – щоб обрана дата не стала невідворотною: необхідність втрачати невинність в строго відведений час може викликати у дівчини паніку. У обох партнерів повинна бути можливість передумати.

первая близость с мужчиной картинка

Як підготуватися до близькості?

Перше, що слід зробити, – вивчити анатомію. Якщо сексуальний досвід буде в новинку і хлопцю, і дівчині, освіжити і поглибити шкільні знання не завадить обом. Тільки не варто починати з порно або опитування подруг: подібна інформація часто далека від реальності. Оптимально діяти за наступною схемою:

  1. Отримати теоретичні знання. Необхідність секспросвета підтверджують і лікарі, відзначаючи, що причини багатьох проблем в ліжку криються в банальному незнанні «як там все влаштовано». Почитайте якісну енциклопедію по статевому вихованню або загляньте в блог практикуючого гінеколога/сексолога.
  2. Дослідити своє тіло в справі. Найкращий спосіб зрозуміти, як діяти під час сексу, – практикувати мастурбацію. Пестячи свої статеві органи, легше розібратися в тому, що приємно, а що ні, а також стати більш розкутою і розслабленою. Для більше впевненості можна поспостерігати за своїми діями в дзеркалі.
  3. Поділитися переживаннями. Нервувати перед першим статевим актом-нормально. І уважний чоловік з розумінням поставиться до таких тривог. Якщо партнер сміється або вважає побоювання дівчини дурними, це привід задуматися: чи варто погоджуватися на інтим з тим, хто вже зараз проявляє себе не з кращого боку.
  4. Обговорити подробиці. Не завадить заздалегідь обумовити, до яких дій під час першого сексу ви не готові, а що прийнятно. Відверта розмова може стати своєрідною прелюдією і зміцнити в бажанні почати інтимне життя саме з цією людиною. Варто передбачити і можливість відкласти близькість в разі, якщо щось піде не так.
  5. Почати з петтинга. Поняття сексу сьогодні дуже розмито. Тому початком інтимного життя можна вважати і оральні ласки, і еротичний масаж, і різноманітні техніки еякуляції без проникнення. І рухатися в бік статевого акту краще поетапно, поступово переходячи до головного.
  6. Купити лубрикант. Навіть сильне бажання не завжди допомагає подолати скутість, тому природного мастила може виявитися недостатньо. Ніжний лубрикант на водній основі спростить проникнення і знизить дискомфорт. Тільки варто переконатися, що він не викличе алергії, і протестувати новий засіб на невеликій ділянці слизової.
  7. Подумати про контрацепцію. Завагітніти можна і при першому статевому акті, не кажучи вже про інфекції. Відсутність видимих ознак захворювань не гарантує, що у партнера їх немає. Тому презерватив під час близькості обов’язковий, а краще захопити кілька на випадок пошкодження або зміни технік. Інші варіанти запобігання краще обговорити з гінекологом.

Добре, якщо у дівчини є близька людина, яка дасть пораду і розвіє страхи. Це може бути сестра, тітка або старша подруга. Але зайве покладатися на чужий досвід не варто: чутливість і темперамент у всіх різні, як і сприйняття інтимного життя.

первая близость фото

Перша близькість з чоловіком: як себе вести?

Головне правило комфортних інтимних відносин-природність. Намагатися справити враження жриці любові, не маючи досвіду, нерозумно. Досвідченого партнера це розсмішить, невмілого – введе в оману. Краще постаратися максимально розслабитися і керуватися порадами фахівців.

Не накручувати себе

Втрата невинності-абсолютно природний процес, який для більшості дівчат не представляє складнощів. Чим спокійніше до нього ставлення, тим простіше відбувається перший статевий акт з чоловіком. А ось зайва напруженість може привести до судомного стиснення інтимних м’язів, через якого близькість доведеться відкласти.

Зустрічати конфузи з посмішкою

Інтимні гри можуть супроводжуватися незвичними звуками і незручними рухами. Все це в порядку речей, і концентрувати на них увагу не варто. Якщо щось пішло не так, краще перевести промах в жарт і спокійно продовжити. Здоровий гумор розрядить обстановку і зміцнить близькість.

Відкласти експерименти

Перший досвід-невідповідний час для реалізації фантазій і складних поз. Все це можна спробувати пізніше, а поки розумніше віддати перевагу класичний статевий акт в зручному положенні. Для дебюту медики радять місіонерську позицію з підкладеною під спину подушкою, а також Доггі-стайл або наїзницю. Але пробувати відразу все необов’язково: досить вибрати щось одне.

Не мовчати і не стримувати емоції

Базікати без угаву, коментуючи кожен крок, звичайно, не варто. Але секс в гробовій тиші може стати випробуванням для обох. Недосвідченому коханцеві потрібна підтримка і м’яке керівництво, тому на його дії потрібно реагувати хоча б короткими фразами. А майстерний партнер охоче підтримає розмову і буде радий компліментів.

Не терпіти біль

Дискомфорт при першому проникненні в тій чи іншій мірі присутній у кожної дівчини. Але якщо процес викликає сильний біль і здається нестерпним, варто повідомити про це чоловікові. Початок статевих відносин рідко супроводжується оргазмом, але не повинно сприйматися як мука. Можливо, потрібна більш довга прелюдія, ще трохи лубриканта або консультація гінеколога.

Не намагатися заглушити страх алкоголем

Трохи випити в якості прелюдії не забороняється: в малих дозах спиртне розкріпачує і сприяє збудженню. Але секс в стані сп’яніння небезпечний з багатьох причин: дівчина не віддає звіту своїм діям, не може протистояти насильству і проконтролювати наявність контрацепції. Ситуація ускладнюється, якщо партнером стане випадковий знайомий, про що доведеться шкодувати.

Не романтизувати і не ідеалізувати

Не варто пред’являти до близькості з коханим чоловіком завищені очікування: як правило, вони не виправдовуються і приносять розчарування. Мало хто Дівчата можуть похвалитися оргазмом під час інтимного дебюту: це, скоріше, виняток, ніж правило. Краще сприймати перший секс як сходинку до нового досвіду, який з часом принесе більше задоволення.

первая близость картинки

Що робити після?

Бігти відразу після сексу в ванну – поганий тон. Краще трохи полежати в обіймах один одного, обмінятися поцілунками і погладжуваннями, поділитися відчуттями, а після прийняти спільний душ. Не варто побоюватися “червоних річок” і забруднених простирадлом. Крові може майже не бути або з’явитися трохи. У більшості випадків для контролю виділень досить щоденної прокладки, яку можна приготувати заздалегідь.

Другие новости

период полового созревания картинка
Статеве дозрівання: чого чекати і як готуватися?

Перетворення дівчинки в дівчину і хлопчика в чоловіка – хвилюючий період, що викликає чимало тривог у дітей і їх батьків. Крім дозрівання статевих органів, він супроводжується кардинальною перебудовою гормональної системи

Статеве дозрівання: чого чекати і як готуватися?